(untitled) (Art of Medicine, 2026)
У статті обґрунтовано важливість формування мотивованих фахівців, які мають не лише теоретичні знання, але і навички роботи з інформацією та вміння самостійно вирішувати практичні завдання. Мета дослідження спрямована на створення та впровадження ефективної програми навчання, яка відповідає потребам сучасної медицини та сприятиме підвищенню кваліфікації лікарів у сфері діагностики візуальних форм раку. Матеріали та методи. Кафедра онкології Івано-Франківського національного медичного університету реалізує програму навчання "Діагностика візуальних форм раку", спрямовану на поглиблення теоретичних знань і практичних навичок у цій області. Навчальний курс включає лекції, практичні та семінарські заняття, зосереджуючись на сучасних методах діагностики і факторах ризику. Учасники навчання ознайомлюються з актуальним законодавством та статистикою захворюваності. Практичні навички відпрацьовуються на муляжах та тренажерах, а дискусії сприяють обміну досвідом і аналізу інформації. Після завершення курсу учасники повинні володіти клінічними та фізикальними методами обстеження хворих з візуальними формами раку. Результати дослідження. Дослідження показало, що освітня програма та курс навчання "Діагностика візуальних форм раку" ретельно розроблені для формування та поглиблення практичних навичок у фахівців медицини. Застосування сучасних методів навчання, включаючи дискусії та практичні вправи, сприяє ефективному засвоєнню матеріалу. Учасники курсу набувають не лише теоретичних знань, а й вміння застосовувати їх на практиці для ранньої діагностики онкологічних захворювань. Висновки з даного дослідження підтверджують ефективність та актуальність розробленої програми підвищення кваліфікації з діагностики візуальних форм раку. Учасники курсу успішно здобули необхідні знання та навички, які сприятимуть їхній ефективній роботі у медичній практиці. Розроблений курс демонструє системність та компетентнісний підхід до підготовки медичних працівників у галузі онкології, що відповідає вимогам сучасної медичної науки.