(untitled) (Art of Medicine, 2019)
Проведено ретроспективний аналіз результатів обстеження та лікування 60 хворих на гостру спайкову тонкокишкову непрохідність, які знаходились на лікуванні в хірургічному відділенні КЗОЗ «Валківська ЦРЛ» з 2012 по 2016 рік. Встановлено, що найбільш часто ГСТН виникала після проведення апендектомії та операцій на органах малого тазу. Стандартна діагностична програма, проведена в умовах районної лікарні з пріоритетним залученням загально-клінічних та рентгенологічних методів, дозволила з вірогідністю 78,3% встановити діагноз ГСТН.